Politie in Utrecht rolt twee hennepkwekerijen op

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De politie heeft op vrijdag en zaterdag op twee verschillende locaties in Utrecht een hennepkwekerij aangetroffen en opgerold. Verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. 

Vrijdag 4 maart rond 10.00 uur kreeg de politie melding van een hennepgeur aan de Mexicodreef. Daar aangekomen belden agenten bij het pand aan waar de geur vandaan kwam. Een vrouw deed open en er bleek hennep geknipt te worden daar. De vrouw, een 55-jarige Utrechtse, werd direct aangehouden. Via de achterdeur ging een aantal mannen ervandoor. Zij konden snel in de buurt aangehouden worden. Het gaat om mannen van 20 tot 26 jaar, uit Utrecht en één van hen uit Bilthoven. Ruim 26 kilo hennepplanten werd in beslaggenomen, naast een fiets en een auto. De verdachten zijn aangehouden in in verzekering gesteld.

Een dag later werd een hennepkwekerij aangetroffen op de Marnixlaan. Zaterdag rond 02.00 uur kreeg de politie melding dat er een deur vernield werd van een woning aan de Marnixlaan. Daar aangekomen troffen agenten een hennepkwekerij met ongeveer 200 planten aan. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Een 43-jarige Utrechter werd aangehouden en in verzekering gesteld.

Cookieinstellingen