VVD gaat voor gebruiksvriendelijk én anoniem parkeren

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Parkeren in Utrecht gezien vanuit de gebruiker.  Volgens VVD Utrecht kunnen de automaten gebruiksvriendelijker zijn en moeten de automaten een optie krijgen om anoniem te parkeren. De VVD stelt samen met D66 vragen aan het Utrechtse stadsbestuur.

Volgens een recente uitspraak van de Hoge Raad mogen automobilisten niet beboet worden als ze betalen voor het parkeren zonder geldig kenteken in te voeren. In Utrecht is het nog nodig om een kenteken in te voeren bij de parkeerautomaat. Automobilisten worden echter niet beboet als zij een bonnetje van het parkeren achter de ruit plaatsen. “Maar om anoniem te parkeren moet je in Utrecht nu nog een vals kenteken invoeren”, verzucht VVD-raadslid André van Schie. “Wat ons betreft komt er gewoon een simpele optie om te parkeren zonder kenteken in te voeren.”

Meteen een grote slag slaan

De VVD wil bij een update van de automaten meteen een grote slag slaan. De gebruiksvriendelijkheid van de automaten is volgens de liberalen op zijn zachtst gezegd suboptimaal. Ze zijn erg traag, het scherm is niet altijd duidelijk leesbaar en contactloos betalen is nog niet mogelijk. Van Schie:

Parkeren in Utrecht is al verschrikkelijk duur, het minste dat je dan mag verwachten is dat het eenvoudig kan.”

 

Cookieinstellingen