Gerard T. gaat in hoger beroep

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Gerard T., gaat in hoger beroep tegen de straf die de rechter hem twee weken geleden heeft opgelegd voor vier verkrachtingen. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdagmiddag bevestigd.

T. werd veroordeeld tot zestien jaar cel, de maximale straf die de rechter kon opleggen. Volgens de rechter is de Nieuwegeiner schuldig aan vier verkrachtingen in 1995 en 2001. De verdachte moest van de rechter ook een schadevergoeding betalen van 35.440 euro. Dat bedrag zou gaan naar het destijds zestienjarige slachtoffer dat hij in 2001 verkrachtte. Na afloop liet hij haar achter, met tiewraps vastgebonden aan een boom.

Het Openbaar Ministerie (OM) had zestien jaar cel geƫist en die straf werd overgenomen door de rechter. Een woordvoerder van justitie heeft gezegd dat zij daarom sowieso niet in beroep zouden gaan. T. (52) wordt in verband gebracht met nog meer verkrachtingen, maar werd slechts voor vier zaken vervolgd omdat in de overige zaken geen dna-match werd gevonden. T. zweeg het hele proces, ondanks dat de rechter herhaaldelijk vroeg om een verklaring.

Alle slachtoffers waren al eerder ingelicht over het hoger beroep.

Bron: RTV Utrecht

Cookieinstellingen