‘Wacht met bouw nieuwe prostitutiezone’

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De aanleg van een nieuwe prostitutiezone bij Overvecht mag niet worden gestart voordat de Raad van State zich heeft uitgesproken over de bezwaren. Dat eisen omwonenden volgende week bij de rechter. Dit meldt RTV Utrecht.

raamprostitutie_zandpad_kd.dgn

De gemeente wil maximaal 162 werkruimtes voor prostituees laten aanleggen bij het Nieuwe Zandpad; de plek tussen de Marnixlaan/Einsteindreef en de Rioolwaterzuivering, op steenworp afstand van de bootjes bij het oude Zandpad. Voor de aanleg van deze werkruimtes die in 2017 open zouden moeten gaan, is inmiddels een bouwer geselecteerd. Omwonenden zijn bang dat de bouwer – nog voordat de Raad van State een uitspraak heeft gedaan – aan de slag gaat. De uitspraak wordt na de zomer verwacht.

Het Zandpad werd in 2013 gesloten op last van toenmalig burgemeester Wolfsen. Hij zei dat er veel misstanden waren, een visie die niet gedeeld werd door wetenschappers. Inmiddels heeft de gemeente het bestemmingsplan van het oude Zandpad aangepast waardoor prostitutie op die plek niet meer mogelijk is. De gemeente wil bij het oude Zandpad de bootjes weghalen en woningen bouwen. De enige plek waar de gemeente prostitutie toestaat is de tippelzone bij de Europalaan.

Bron: RTVUtrecht.nl

 

Cookieinstellingen