College ziet park met woningen op Smakkelaarsveld

Foto: cu2030.nl

UTRECHT – De ideeën voor het Smakkelaarsveld waren bekend, maar nu heeft het Utrechtse college een uitgewerkt voorstel liggen. Als het aan het college ligt komt er op deze locatie een park met woningen, met daaronder eventueel ruimte voor winkels. Dit blijkt uit de donderdagochtend gehouden vergadering van de commissie Stad en Ruimte. Dit meldt RTV Utrecht.

De gemeente heeft drie scenario’s voor het Smakkelaarsveld uitgewerkt. In het eerste scenario komt er een sober ingericht park sober met weinig extra’s; met dit scenario heeft de gemeente een financieel tekort. De andere twee opties bieden ruimte voor een uitgebreider park. In één van de plannen is dat in combinatie met woningen. Het college hoopt werk te kunnen maken van het plan met woningen omdat dit financieel rendabel is. Opbrengsten uit bouw kunnen dan gebruikt worden voor de inrichting van het park en de aanleg van de Leidsche Rijn tot aan de spoorbrug.

Wensen politieke partijen
Tijdens de vergadering werd door de partij Student & Starter geopperd dat er op het Smakkelaarsveld meer groen moet komen, bijvoorbeeld met een daktuin of een verhoogd park. Verantwoordelijk wethouder Victor Everhardt liet weten daar over na te denken.

GroenLinks hoopt dat er geen parkeerruimte op het stuk grond komt. Om het terrein bij de Jaarbeurs meer bereikbaar te maken, zou er verder een treintje of kabelbaan tussen het Smakkelaarsveld en de Jaarbeurs moeten komen.

De raad stemt op een later tijdstip in met het voorstel van het college.

Bron: RTVUtrecht.nl

Cookieinstellingen