Raamprostitutie Hardebollenstraat in ogenschouw

Foto: Vera de Kok, Wikimedia, CC0 SY-BA 3.0 NL

UTRECHT – Buurtbewoners in de omgeving van de Hardebollenstraat en gemeenteraad zijn tegen de terugkeer van de raamprostitutie. Voormalig prostituee Caja van Tolie pleit voor terugkeer en wil met een rondleiding vandaag de politiek een beter beeld geven van raamprostitutie. Dit meldt RTV Utrecht.

In 2013 werden de ramen in de Utrechtse binnenstad gesloten nadat de gemeente de vergunning van de exploitanten had ingetrokken. Er zou namelijk sprake zijn van mensenhandel. Om terugkeer van prostitutie tegen te gaan moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. In dat geval lijdt de eigenaar van de panden mogelijk miljoenen euro’s planschade die voor rekening van de gemeente gaan komen. Nog niet bekend is om welk bedrag het precies gaat.

Buurtbewoners zien een terugkeer van de raamprostitutie in de straat niet zitten. Zij vrezen dat daardoor ook de drugshandelaren en andere louche types terugkeren. De voltallige gemeenteraad heeft al laten weten tegen te zijn, maar Van Tolie laat het er niet bij zitten. Ze heeft een nieuwe aanvraag voor raamprostitutie gedaan en met de rondleiding hoopt ze raadsleden van haar plannen te overtuigen.

De vraag is nu of de gemeenteraad zal terugkomen op haar eerder genomen uitspraak; hetzij door de hoogte van de planschade die de gemeente moet betalen aan de eigenaar van de panden, hetzij door de rondleiding van Van Tolie, of een combinatie van beide.

Bron: RTV Utrecht

 

 

Cookieinstellingen