Utrecht eert sporters

Lars van der Haar
Lars van der Haar
Foto: Lars van der Haar, CC BY-SA 2.0

UTRECHT –  Dafne Schippers is gisteravond – geheel conform verwachtingen – voor het derde jaar op rij gekozen tot Sportvrouw van het Jaar in haar stad Utrecht. Veldrijder Lars van der Haar is uitgeroepen tot Sportman 2015.

De feestelijke avond rond de Sportprijs Utrecht in het Media Plaza van de Jaarbeurs, georganiseerd door de VSU en gepresenteerd door Tom van ’t Hek, werd niet bijgewoond door Dafne Schippers. Het jaar 2015 was voor haar opnieuw een topjaar, met de Europese indoortitel op de 60 meter, zilver op de 100 meter tijdens de WK in Beijing en bovenal goud op de 200 meter in een nieuw Europees record (21,63).

Van der Haar werd begin 2015 derde op de WK in Tábor en in november gekroond tot Europees kampioen in Huijbergen. De 24-jarige veldrijder, lid van de Utrechtse wielervereniging De Volharding, was al vaker genomineerd.

Verrassend was de uitverkiezing van judoka Ayman Abdelghani Idrissi tot Sporttalent 2015 boven Laura Aarts, de sterke doelvrouw van het Nederlands waterpoloteam, en Riechedly Bazoer, die vorig jaar doorbrak in het eerste elftal van Ajax.

De waterpolomannen van UZSC werden gekozen tot Sportploeg 2015 na het behalen van de eerste landstitel ooit en de Supercup. Vorig jaar was UZSC ook de beste sportploeg na het winnen van de bekerfinale.

Marieke Dijkstra werd gekroond tot de beste coach van Utrecht voor de wereldtitel zaalhockey (vrouwen) en promotie met de mannenploeg van Voordaan naar de Hoofdklasse.

Hans Galesloot van De Halter werd gekozen tot de Sportvrijwilliger 2015. Korfbalvereniging Synergo werd Sportvereniging van het Jaar.

Bron: deStadUtrecht.nl

Cookieinstellingen