V&D leeft van dag tot dag…

Foto: Monika Bota, CC BY-SA 2.0

UTRECHT – Langzaam maar zeker tekenen de gevolgen van een naderend faillissement en mogelijke doorstart van V&D zich af. De magazijnen zitten weliswaar nog vol, maar verscheidene leveranciers zijn inmiddels gestopt met het bevoorraden van de warenhuisketen. Dit meldt RTV Utrecht.

Een woordvoerder van V&D heeft dinsdag deze ontwikkeling bevestigd, na berichtgeving hierover in diverse media. Volgens het AD zou het warenhuisconcern onder meer de nieuwste boeken niet meer binnenkrijgen en is de levering van enkele horlogemerken gestaakt. Voor de levering van bijvoorbeeld broodjes hebben de bewindvoerders aparte afspraken gemaakt, zodat verse producten en etenswaren voorlopig wel nog elke dag nieuw binnenkomen. “We kunnen natuurlijk geen oud brood verkopen”, aldus de zegsman.

Doorstart?
De bewindvoerders zijn de mogelijkheden van een doorstart aan het onderzoeken. Het streven is de warenhuizen en de restaurants van La Place in ieder geval nog bijna twee maanden open te houden. Er hebben zich tientallen kopers gemeld voor het retailbedrijf als geheel of onderdelen ervan. Naar verwachting wordt in de loop van januari duidelijk of, en zo ja in welke vorm, V&D en La Place een doorstart kunnen maken.

Nieuwszender BNR meldde dat in de mode- en interieurbranche wordt gevreesd voor een golf van faillissementen – met name van kleine leveranciers – als de warenhuisketen omvalt.

Bron: RTVUtrecht.nl

 

Cookieinstellingen