Tata Steel Chess Tournament in Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Het jaar 2016 begint in Utrecht met een topsportevenement van formaat. Deze keer kunnen de Utrechtse schaakliefhebbers hun hart ophalen met de komst van de beste schakers ter wereld naar het Tata Steel Chess Tournament op woensdag 27 januari 2016 in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Foto: tatasteelchess.com
Foto: tatasteelchess.com

De 78e editie van het Tata Steel Chess Tournament staat op het punt van beginnen. Op 16 januari gaan de beste schakers ter wereld van start in het ‘hoofdkwartier’ te Wijk aan Zee in Noord-Holland. Het vermaarde toernooi telt dertien ronden, twee ervan – de rondes 5 en 10 – vinden elders in het land plaats. De schakers gaan dan ‘on tour’ en doen de steden Amsterdam en Utrecht aan. De Domstad heeft – na gesprekken van de organisatie met acht steden – zijn kandidatuur weten te verzilveren, want “Utrecht past goed in ons ‘Tata Steel Chess on Tour’ concept,” aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament.

Inspirerend voor jeugdschakers
De gemeente Utrecht heeft deze hoofdprijs mede te danken aan een actief sportbeleid. Schaakverenigingen de inwoners zijn actief betrokken bij het toernooi en dan in het bijzonder de jeugd. Paulus Jansen, wethouder Sport: “Utrecht kent een actieve schaakcultuur met veel spelers op hoog niveau. Niets werkt zo inspirerend voor jonge mensen dan topschakers in je eigen stad zien spelen. Promotie van een sport als schaken als top- en breedtesport past helemaal in onze sportieve ambities”.

Gratis toegankelijk
De speeldag van de Tata Steel Masters in Utrecht is gratis toegankelijk voor belangstellenden. Zie tatasteelchess.com en spoorwegmuseum.nl voor meer informatie.

 

Cookieinstellingen