Gemeente maakt afspraken over sociale huurwoningen

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – De gemeente Utrecht heeft met corporaties en huurdersorgansiaties nieuwe afspraken gemaakt. Er moeten voldoende betaalbare en duurzame woningen komen.

Ruim duizend sociale huurwoningen netto erbij, betere energieprestaties en matiging van de huurverhoging. Dat zijn enkele afspraken die woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeente Utrecht voor de komende vier jaar hebben gemaakt. De prestatieafspraken 2016-2019 zijn een uitwerking van de eerder dit jaar geactualiseerde Woonvisie. Belangrijk doel van de afspraken is dat mensen met een laag inkomen in Utrecht goed kunnen wonen.

Over de prestatieafspraken tussen gemeente en corporaties is ruim een half jaar onderhandeld. Deze keer voor het eerst met de huurdersorganisaties erbij aan tafel. Wethouder Wonen Paulus Jansen is tevreden met resultaat: “We hebben de daling van het aantal sociale huurwoningen kunnen omzetten in een stijging en een matiging van de huren bereikt. Dat is een mooie trendbreuk! Zorgpunt blijft wel dat we, ondanks deze stijging, in 2020 een tekort van 3000 sociale huurwoningen voorzien doordat de stad snel groeit.”

Nog dit jaar stuurt het college het voorstel voor de nieuwe prestatieafspraken naar de gemeenteraad. Na behandeling in Raadsinformatieavond, commissie Stad en Ruimte en in de gemeenteraad begin volgend jaar, worden de afspraken ondertekend door wethouder Paulus Jansen, de corporaties, de huurdersorganisaties van de corporaties en de stedelijke huurdersorganisatie De Bundeling. De prestatieafspraken worden op basis van een monitor jaarlijks bijgesteld en geactualiseerd.

Bron: Utrecht.nl

Cookieinstellingen