College tevreden over naleving fietsverbod de Drift

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Eind juni is het fietsverbod op de Drift ingegaan. Het college is – ondanks de vijftig fietsen die tot eind vorige maand gemiddeld nog moesten worden weggehaald – tevreden. Met ingang van 11 januari volgend jaar wordt de Drift ook autovrij. Dit meldt AD.nl.

Na enkele weken bleek dat veruit de meeste gebruikers zich goed aan de nieuwe regels hielden, stelt het college vast. Het parkeerverbod werd minder nageleefd rondom de Maarsbergerbrug en voor de City op de Voorstraat. Sindsdien zet de stad controleurs/handhavers in. In eerste instantie om de fietsers te bewegen hun tweewieler in de stalling aan de Keizerstraat of in de stalling onder de bibliotheek te zetten. Vanaf 9 oktober haalt de gemeente de foutief gestalde fietsen weg. De teller van het aantal verwijderde rijwielen stond op 28 november op 406, gemiddeld 50 per week. Dat is lager dan tijdens de start van de handhaving in november 2014, aldus het college.

Veiligheid
Halverwege volgende maand wordt de Drift zoals aangekondigd ook autovrij. Uit tellingen blijkt dat dagelijks circa 330 motorvoertuigen gebruik maken van de straat. Volgens het college zijn er daarom vanuit verkeerskundig oogpunt geen grote bezwaren om de Drift autovrij te maken. ‘Het aantal gebruikers dat wordt geconfronteerd met een omrijdbeweging is beperkt. Het autovrij maken van de Drift zal de veiligheid van voetgangers en fietsers en het leefklimaat van de openbare ruimte ten goede komen.’

Bron: Utrecht.nl

Cookieinstellingen