Ajax-supporters niet welkom in Galgenwaard

Foto: CC0 Public Domain

UPDATE

UTRECHT De rechtbank in Utrecht heeft bepaald dat Ajax-fans zondag definitief niet welkom zijn in stadion Galgenwaard. Burgemeester Van Zanen heeft de Amsterdamse supporters de toegang tot het stadion ontzegd. De fans spanden een kort geding aan om toch in het uitvak plaats te mogen nemen, maar de rechter heeft hiervoor een stokje gestoken.

De discussie over fans bij de komende editie van FC Utrecht – Ajax is al lange tijd bezig. Omdat bij de vorige wedstrijd in april 2015 antisemitische liedjes werden gezongen door Utrecht-fans, bepaalde de KNVB dat bij de volgende ontmoeting tussen beide clubs de Bunnikside (tribune voor fanatieke Utrecht-fans) leeg moet blijven.

Schuiven met fans
FC Utrecht reageerde verrassend op de straf: de club beloofde alle supporters van de Bunnikside een andere plek in het stadion. Burgemeester Van Zanen van Utrecht is bang dat fanatieke Utrecht-fans daardoor dicht bij het uitvak komen te zitten. Hij besloot daarom fans van Ajax helemaal niet toe te laten.

Ajax-fans gedupeerd
De Amsterdamse club was niet blij met die beslissing. De discussie leidde zelfs tot Kamervragen van de PvdA. De partij vindt dat Ajax gestraft wordt voor het wangedrag van Utrechtse supporters. De gemeente Utrecht zegt dat het niet anders kan dan de Ajacieden de toegang tot de Galgenwaard te ontzeggen.

Bron: RTV Utrecht

UTRECHT – Aanstaande donderdagmiddag 10 december zal de SVA (Supportersvereniging Ajax) een kort geding zou aanspannen tegen het besluit van burgemeester Jan van Zanen van Utrecht om geen Ajax-fans toe te laten tijdens FC Utrecht – Ajax.

Van burgemeester Van Zanen mogen de Ajax-fans niet naar FC Utrecht-Ajax, omdat hij de veiligheid in het stadion niet kan garanderen. Het was de bedoeling dat eigenlijk de Utrecht-supporters van de Bunnik-Side niet welkom zouden zijn als straf voor antisemitische spreekkoren, maar 87 procent van die Bunnik-Side fans konden toch kaarten bemachtigen en zitten op andere plekken in het stadion. Van Zanen besloot daarop de Ajax-fans te weren vanwege ‘veiligheidsredenen’.

Cookieinstellingen