Nieuwe dienstregeling op spoor

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Komende zondag gaat de nieuwe dienstregeling op het spoor in. Geen grote wijzigingen dit jaar, maar het blijft natuurlijk even opletten of uw trein een minuutje later of eerder komt of dat er een perronwijziging is. Check vanaf zondag bij uw vervoerder wat de wijzigingen zijn. Dit advies geeft ProRail mee aan reizigers.

Op een enkel traject of op sommige tijdstippen rijden er meer treinen. Zo rijden er bijvoorbeeld weer elk kwartier treinen van en naar Utrecht Lunetten, in plaats van nu elk half uur. Ook is de dienstregeling tussen Alkmaar en Haarlem aangepast en rijden er meer internationale treinen van en naar Duitsland en Belgiƫ. Op de websites van vervoerders NS, Arriva, NS Internationaal en andere vervoerders vind je de meest actuele reisinformatie.

Wijziging stationsnamen

ProRail en NS hebben een aantal stationswijzigingen doorgevoerd omdat deze beter aansluiten bij de omgeving waarin het station zich bevindt. Zo gaat station Schiphol verder door het leven als Schiphol Airport. Hiermee is dit station voor internationale reizigers beter herkenbaar als luchthaven.

Spoor- en stationsvernieuwing

Ook in 2016 werkt ProRail hard door aan de spoor- en stationsvernieuwing. In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. En daar zijn een beter spoor en grotere stations voor nodig. In overleg met vervoerders wordt dit werk met name in het weekend en in vakantieperiodes gepland en onderdeel van de nieuwe dienstregeling.

 

 

Cookieinstellingen