Ajax verhuist naar Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Het moment is heel opmerkelijk. Uitgerekend nu het kort geding van Ajaxsupporters dient – een ultieme poging om alsnog toegang te krijgen tot de wedstrijd tegen FC Utrecht – blijkt dat Ajax, de blandbusfabrikant die nauw historisch verbonden is aan de Amsterdamse voetbalclub, vanuit Amsterdam naar het bedrijventerrein Papendorp verhuist.

Na 95 jaar verhuist Ajax van Amsterdam naar Utrecht. Het bedrijf zit nu nog op het Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam, waar steeds meer huizen worden gebouwd ten koste van de bestaande bedrijven. Ook de brandblusserfabrikant heeft zijn terrein nu verkocht aan een projectontwikkelaar. Die gaat er 300 woningen bouwen, aldus Het Parool. Het hoofdkantoor met 150 arbeidsplaatsen verhuist naar het bedrijventerrein Papendorp bij Utrecht. In Badhoevedorp komt een nieuwe regionale vestiging voor Amsterdam en omstreken. Daar werken 100 mensen. Met het vertrek van Ajax gaan in Amsterdam zelf dus 250 banen verloren.

Het nieuws over de verhuizing naar Utrecht komt op een opmerkelijk moment. Gisteren besloot burgemeester Van Zanen dat supporters van de voetbalclub Ajax niet in Utrecht mogen demonstreren tegen de beslissing om geen uitpubliek toe te laten bij het duel FC Utrecht-Ajax, aanstaande zondag. Ajaxsupporters hebben daar een kort geding over aangespannen, dat vandaag dient.

 

Cookieinstellingen