Pilot nul-op-de-meter flat in Overvecht

Foto: Renovatieprofs.nl

UTRECHT – Nieuw Utrechts Peil – een consortium van de drie Utrechtse bedrijven VIOS Bouwgroep, Op ten Noort Blijdenstein Architecten en Adviseurs en Nieman Raadgevende Ingenieurs – is de winnaar van het selectietraject voor flatmettoekomst. Dit meldt de StadUtrecht.nl

Het consortium gaat naoorlogse flats aan de Camera Obscuradreef van woningcorporatie Mitros renoveren volgens het nul-op-de-meter-principe. Volgend jaar gaan partijen rondom de zomer aan de slag met de 8 woningen in het eerste portiek. Zijn deze klaar dan gaan er mensen op proef wonen. Zij kunnen dan ervaren wat het betekent om in een energieneutrale woning te wonen. Als de resultaten positief zijn, gaat Nieuw Utrechts Peil ook de overige 5 portieken met nog eens 40 woningen aan de Camera Obscuradreef renoveren.

Te duur

Even leek het erop dat het hele project te duur was. Mitros deed eind vorig jaar een uitvraag voor de renovatie van de flatwoningen volgens het nul-op-de-meter principe. Daarvoor was een budget van 65 duizend euro per woning beschikbaar. Dat bleek echter toch te weinig. Vervolgens heeft Mitros nog eens 80 duizend euro ontwikkelingsbudget beschikbaar gesteld voor de eerste portiek met 8 woningen. Het consortium Nieuw Utrechts Peil heeft daarna een nieuw bod gedaan dat is geaccepteerd door Mitros.

Cookieinstellingen