Topjaar voor Utrechtse musea

Meer dan 400.000 bezoekers dit jaar...
Meer dan 400.000 bezoekers dit jaar...
Foto: Spoorwegmuseum

UTRECHT – Meer dan één miljoen bezoekers hebben dit jaar de musea in Utrecht bezocht. En daarmee hebben zij een absoluut topjaar achter de rug. In 2014 waren dat er nog ‘maar’ zo’n 950.000. Dit meldt AD.nl.

Koploper blijft het Spoorwegmuseum dat opnieuw naar verwachting meer dan 400.000 bezoekers trekt. Andere publiekstrekkers zijn het Centraal Museum (160.000 bezoekers) en Museum Catharijneconvent (prognose 100.000 bezoekers). Vorig jaar kreeg het Centraal Museum 137.000 belangstellenden binnen en Museum Catharijneconvent 90.000 kijkers, dat toen het op één na succesvolste jaar was voor het museum met religieuze kunst. Ook het Universiteitsmuseum heeft met 72.500 bezoekers een recordaantal bezoekers getrokken. Museum Speelklok rekent op minimaal 90.000 bezoekers en het vorig jaar geopende DOMunder haalt 40.000 bezoekers binnen. In het Centraal Museum werden de tentoonstellingen ‘Feest nijntje 60’ en ‘Liefde & Lust’ over de Utrechtse kunstenaar Joachim Wtewael zeer goed bezocht.

Tour de France
Chinese Touroperators hebben dit jaar Museum Speelklok ontdekt en Het Utrechts Archief, dat ook meer bezoekers heeft getrokken, verklaart het succes aan de tentoonstelling over 140 jaar fietscultuur. Veel musea richten tentoonstellingen in rond de start van de Tour de France. Veel publiek kwam er tot slot in Museum Catharijneconvent naar de nog te bezichtigen tentoonstelling ‘De Heksen van Bruegel’.

Volgend jaar
Ook komend jaar verwachten de musea veel bezoekers. Het Centraal Museum komt met een tentoonstelling over de Domtoren. Het nijntje museum wordt heropend. Museum Speelklok viert zijn 60-jarig bestaan en organiseert tal van activiteiten. Het Universiteitsmuseum blijft open tot de herfstvakantie, waarna een ingrijpende verbouwing volgt. Museum Catharijneconvent verwacht veel bezoekers op de tentoonstelling over Franciscus van Assisi, die 5 maart opent.

Cookieinstellingen