Sterk staaltje voor Moreelsebrug

Foto: cu.2030.nl

UTRECHT – Een torenkraan van maar liefst 90 meter hoog, type 1600 ton, kan max 600.000 kilo tillen. Deze zware jongen gaat de Moreelsebrug – bij sommigen nog bekend als de Rabobrug – op zijn plaats zetten.

rabobrug---toelichting-do_pagina_8

De torenkraan is vanaf dit weekend aan het werk met als eerste klus het aftakelen van grote v-vormige kolommen vanaf vrachtwagens. Deze onderdelen van de Moreelsebrug komen in de avond en nacht van vrijdag 11 december aan op de bouwplaats aan de Rabostraat. De torenkraan blijft staan tot eind januari 2016.

De Moreelsebrug wordt een brug voor fietsers en voetgangers tussen de binnenstad en de westkant van de stad. De brug is een belangrijke schakel in het netwerk van hoofdfietsroutes. De totale lengte wordt circa 275 meter en loopt vanaf de Croeselaan tussen de Knoopkazerne en de Rabobank, over het spoor richting het Moreelsepark. De breedte is zo’n 10 meter. Kenmerkend voor de brug is de rij ijzerbomen op de brug. De brug wordt aangelegd als nieuwe ‘interwijkverbinding’, vooralsnog zonder trappen naar de perrons. In de toekomst kunnen de trappen alsnog worden aangebracht. Bij het ontwerp is hiermee rekening gehouden.

Cookieinstellingen