Nieuwe fietsbrug Amsterdam-Rijnkanaal vernoemd naar Dafne Schippers

Dafne Schippers
Dafne Schippers
Foto: Filip Bossuyt, Flickr.com

UTRECHT – Op maandag 7 december heeft wethouder Lot van Hooijdonk de winnende naam van de toekomstige fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bekend gemaakt: de Dafne Schippersbrug. De nieuwe fietsbrug verbindt de stadsdelen Oog in Al en Leidsche Rijn.

Tijdens het WK atletiek in Peking zette Dafne Schippers grootse prestaties neer. Ze won goud op de 200 meter sprint en zilver op de 100 meter. Van de bijna 4.000 binnengekomen stemmen, is de helft naar de Dafne Schippersbrug gegaan. Uit de motivatie van de inzenders blijkt dat veel Utrechters trots zijn op haar en haar unieke prestaties.

De Dafne Schippersbrug verbindt straks twee stadsdelen die van betekenis zijn voor de geboren Utrechtse. Dafne woont in Oog in Al en ging met de fiets naar school in Leidsche Rijn. Vanuit haar trainingskamp in Zuid-Afrika laat ze weten: “Ik ben vereerd met de vernoeming van de fietsbrug. Fijn dat zoveel Utrechters trots zijn op mijn prestaties. Het voelt allemaal nog een beetje onwerkelijk en tegelijk heel bijzonder. Ik ga zelf ook zeker gebruik maken van de fietsbrug en hoop dat alle Utrechters veel fietsplezier van de nieuwe brug zullen hebben.”

Bouw Dafne Schippersbrug
De voorbereidingen voor de bouw van de brug zijn al in volle gang, binnenkort wordt er buiten gestart met de werkzaamheden. De fietsbrug is straks onderdeel van een optimale fietsverbinding tussen Leidsche Rijn en de ‘oude’ stad. Het is de ideale fietsroute van de binnenstad naar het Groene Hart. De brug draagt bij aan een beter, sneller en veiliger fietsnetwerk, waardoor weer meer mensen in Utrecht gaan fietsen. Naar verwachting wordt de brug eind 2016 in gebruik genomen.

Cookieinstellingen