Nederland gourmet met Kerst

Foto: Wikimedia

UTRECHT – Onderzoek in opdracht van de supermarktformule Plus wijst uit dat vier op de vijf Nederlanders met Kerst gourmetten. Reden voor Plus om de tv-kok van 24 Kitchen Rudolph van Veen ruim baan te geven in het kerstmagazine van Plus met gourmettips.

In opdracht van Plus heeft onderzoeksbureau PanelWizard 519 consumenten benaderd met vragen over gourmetten. Van de geënquêteerden (80 procent) gaf 82 procent als reden op dat zij deze Kerst gaan gourmetten omdat het gezellig is, 59 procent omdat het stress scheelt en 49 procent omdat iedereen eet wat hij of zij lekker vindt.

Populariteit
De kleine bakpannetjes zijn in het zuiden van het land het populairst. De helft geeft aan regelmatig (twee tot vijf keer per jaar) te gourmetten, tegen 40 procent van de rest van de Nederlanders. In het oosten gourmetten vooral de kinderen en in het westen valt het op dat vleesvervangers twee keer zo veel opgediend worden als elders. In het noorden vinden consumenten samen bakken vooral een goede manier om de kerstmaaltijd betaalbaar te houden. Daar wordt dan ook het minste uitgegeven aan eten en drinken voor de kerstdagen (10,80 euro), tegen 13,10 euro in het zuiden, 14 euro in het oosten en 14,10 euro in het westen.

Van Jumbo naar Plus
De 24 Kitchen-kok vertelt in het kerstmagazine van Plus wat zijn favoriete gourmetrecepten zijn, geeft tips voor tijdens de feestdagen en prijst zijn kerstkookboek aan, Rudolph’s Christmas. Van Veen was eerder gelinkt aan Jumbo, toen de kookzender samenwerkte met de Veghelse formule en haar producten gebruikte in het programma De Makkelijke Maaltijd.

Cookieinstellingen