Voetgangersoverkapping Stadskantoor ingestort

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Nadat een sluitplaat van het Stadskantoor op het dak van het station was terechtgekomen en de gemeente uit veiligheidsoverwegingen de voetgangerszone heeft voorzien van onder meer een overkapping, heeft nu de tijdelijke voetgangersoverkapping het begeven.

De stellage werd vorige week geplaatst, nadat er door de wind een plaat van het kantoor was losgeraakt. De overkapping die bedoeld was om de veiligheid van voetgangers te waarborgen, ligt echter nu in stukken op het plein voor het Stadskantoor. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

De gemeente Utrecht laat de platen van het Stadkantoor momenteel extra goed vastzetten. Het aanbrengen van de extra bevestiging gaat naar verwachting één tot twee weken duren. De losgekomen plaat wordt zo snel mogelijk teruggeplaatst. Uit voorzorg krijgen alle sluitplaten (de laatste plaat langs de rand) extra borging. Het gaat om circa 300 platen.

Onderzoek
Ook zal er nader onderzoek worden gedaan. Zo worden de windtunnel-berekeningen nagekeken door de constructeur en wordt technisch onderzoek naar de buigzaamheid van de plaat uitgevoerd. Ook wordt bekeken of de huidige bevestiging conform de bouwtekeningen is uitgevoerd en wat de reden kan zijn dat de plaat is losgekomen.

 

Cookieinstellingen