Engels warenhuis John Lewis in Bijenkorf

John Lewis, vestiging in Oxford Street, Londen
John Lewis, vestiging in Oxford Street, Londen
Foto: Yuichi, Wikimedia

UTRECHT – John Lewis, een warenhuisketen in het Verenigd Koninkrijk, komt naar Nederland. Het bedrijf richt zich met name op een ‘upmarket’ winkelpubliek, en heeft daardoor een chic en exclusief imago opgebouwd. Het worden zogenoemde shop-in-shops in de warenhuizen van de Bijenkorf.

Het vlaggenschipfiliaal van John Lewis opende in 1864 aan Oxford Street in Londen. Daarnaast heeft John Lewis nog tien filialen en een twaalfde vestiging wordt momenteel gebouwd in Leicester. De Britse warenhuisketen John Lewis is van plan zeven winkels te openen in Nederland.  Dat maakte het concern woensdag bekend. Het zijn de eerste winkels van John Lewis op het Europese vasteland.

De bedoeling is dat shop-in-shops in de lente van 2016 opengaan in de vestigingen van de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Aan het eind van dat jaar volgen Eindhoven en Utrecht en in 2017 Amstelveen en Maastricht. In de winkels zullen onder meer woonaccessoires van het eigen merk van John Lewis worden verkocht.

De Britse warenhuisketen, die in het Verenigd Koninkrijk 45 winkels heeft, zoekt internationale uitbreiding. Zo openden de Britten dit jaar veertien winkels in Singapore en de Filipijnen.

Cookieinstellingen