Depot: cultureel warenhuis in oude treinloods

Foto: Depot Utrecht

UTRECHT – Nu nog een oude mistroostig ogende treinloods. Maar straks – dankzij de plannen en inzet van twee ondernemers – een nieuwe culturele hotspot in Utrecht: Depot. In het voorjaar van 2016 gaat Depot open.

Depot wordt gevestigd in een industriële loods uit 1891 op een oppervlakte van ruim 2000 m² . De loods werd gebruikt om treinen in te repareren. Initiatiefnemers Rod Hensen en Roswita Warmerdam laten deze ruimte zoveel mogelijk in originele staat. “De sporen waarover de treinen naar binnen reden, blijven intact en we zetten deze in voor nieuwe doeleinden zoals een verrijdbare tribune in het podium.” De loopbrug van maar liefst 350 m² dient als een grote, groene oase. Het buitenterrein beslaat 1500 m² (dat is ongeveer 1,5 keer Mariaplaats) en dient grotendeels als terras. De loods moet een plek worden met kunst, muziek, eten, drinken, literatuur, theater, film, mode en interieur.

Passie voor kunst

Hensen en Warmerdam willen zo hun passie voor kunst en creatie een podium geven. Ze hebben het huurcontract met de Nederlandse Spoorwegen getekend en de vergunning is aangevraagd. Vanaf 2016 willen Hensen en Warmerdam beginnen met de verbouwing. Ze hebben inmiddels 600.000 euro bij elkaar van onder andere de gemeente Utrecht, Triodos Bank en Grolsch. De overige 80.000 euro proberen ze via crowdfunding binnen te halen. Voor meer informatie: www.depot-utrecht.nl

 

Cookieinstellingen