Zeventien mantelzorgers in beeld met hun verhaal

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Zeventien Utrechtse mantelzorgers staan sinds gisteren manshoog geportretteerd in het Stadskantoor. Zij vertellen bij hun foto over hun situatie en hoe ze die beleven.

Liesbeth Hoogendijk, directeur van belangenvereniging Mezzo, verrichtte de opening van de expositie op 10 november, de Dag van de Mantelzorg. Mezzo presenteerde een onderzoek waaruit blijkt dat mantelzorgers wel steeds vaker aan tafel zitten als de gemeente langskomt voor een keukentafelgesprek, maar zich nog onvoldoende gehoord voelen. Het is belangrijk dat mantelzorgers worden gezien door hun omgeving en door beroepskrachten in de zorg, zodat ze ook betere hulp krijgen. Daarom zijn deze zeventien mantelzorgers over hun schroom heengestapt en zijn ze nu op initiatief van Steunpunt Mantelzorg Utrecht levensgroot in beeld gebracht door fotograaf Rogier Bos. Steunpunt Mantelzorg Utrecht ondersteunt mantelzorgers met informatie, cursussen, contactgroepen en waarderingsdagen en behartigt de belangen van Utrechtse mantelzorgers.

De expositie Mantelzorger in beeld is nog tot 18 december te zien in het Stadskantoor. Daarna gaat de expositie op reis langs wachtkamers en andere openbare plekken in Utrecht. Op de website www.u-centraal.nl/mantelzorgerinbeeld is te volgen waar de foto’s de komende maanden te zien zijn.

Cookieinstellingen