Politie leidt Pegida-demonstratie in goede banen

De politie onderhoudt onderling contact...
De politie onderhoudt onderling contact...
Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Ruim twintig personen – zowel pro als contra Pegida-demonstranten – zijn aangehouden tijdens een manifestatie van de anti-islamistische beweging in het Hogelandsepark. Rond de 150 demonstranten hadden zich verzameld tegen de komst van vluchtelingen en de islam. Enkele tientallen linkse activisten probeerden de demonstatie van Pegida te verstoren.

Eerder op de dag was er al opschudding omdat de Pegida-demonstranten naar het Hogelandsepark wilden gaan lopen. De politie droeg de groep op de bus in te stappen. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht verbood eerder deze week een demonstratie in het centrum en wees het park aan als demonstratielocatie.

De politie was in grote hoeveelheid aanwezig om beide partijen uit elkaar te houden. Ruim twintig mensen zijn onder meer opgepakt wegens het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Andere aanwezigen probeerden het protest te verstoren.

Spandoeken

In het Hogelandsepark verzamelden zich zondagmiddag zo’n 150 Pegida-aanhangers. Zij droegen spandoeken met zich mee met opschriften als ‘Islamisering is EU-thanasie’, ‘Koran is vergif’ en ‘Geweldloos en verenigd tegen geloofs- en andere oorlogen op Europees grondgebied’.

Spreekster Raffie Chohan van Pegida Nederland, van wie eerder deze week bekend werd dat zij door het Openbaar Ministerie zal worden vervolgd voor vermoedelijke discriminerende uitspraken, leek haar woorden ditmaal te temperen. Volgens Chohan is er ‘maar één partij die de problemen benoemt en oplossingen aandraagt, en dat is de PVV’.

Eén van de sprekers zei dat Pegida iedere maand gaat demonstreren. Onbekend is of deze demonstraties wederom in de Domstad zullen plaatsvinden.

De overlast voor de omgeving lijkt beperkt tot verzoeken om een andere weg te nemen...
De overlast van de Pegida-demonstratie in het Hogelandsepark voor de omgeving blijft beperkt tot verzoeken om een andere weg te nemen…
Agenten houden een oogje in het zeil
Agenten houden een oogje in het zeil…
De bus waarmee Pegida-aanhangers worden vervoerd...
De bus waarmee Pegida-aanhangers worden vervoerd staat gereed…
De bus in afwachting van wat komen gaat...
Politie bij de bus in afwachting van wat komen gaat…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen