Verscherpt toezicht voor Koninklijke Nederlandse Munt

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) is onder verscherpt toezicht gesteld door het ministerie van Financiën. Reden hiervoor is het substantiële verlies dat het bedrijf heeft geleden als gevolg van operationele en financiële problemen rond een grote order. Dit meldt Blikopnieuws.nl.

De Directie en Raad van Commissarissen van de Koninklijke Nederlandse Munt hebben in overleg besloten dat per 1 december 2015 de huidige statutair directeur, de heer M.T. Brouwer, terugtreedt als statutair directeur. Hij blijft tot het einde van zijn arbeidsovereenkomst als adviseur in dienst van de Munt. Reden voor deze beslissing zijn de operationele en financiële problemen rond een grote order ten behoeve van de Centrale Bank van Chili; deze hebben geleid tot substantieel verlies voor de onderneming. Sinds de verzelfstandiging in 1994 heeft de Koninklijke Nederlandse Munt steeds een positief resultaat laten zien. De onderneming heeft de problemen nu onder controle en verwacht de order verder goed te kunnen afhandelen. De Munt bereidt zich voor op terugkeer naar de oude en financieel gezonde positie.

Directie en Raad van Commissarissen achten het daarbij van belang dat dit onder leiding van een nieuwe statutair directeur kan plaatsvinden; de Raad van Commissarissen beraadt zich over de opvolging.

Cookieinstellingen