Nieuw Centrum voor Jeugd en Gezin in Oost

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Wethouder Volksgezondheid Victor Everhardt opent 3 november om 16.30 uur het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan de FC Dondersstraat 1 in Utrecht. Ouders en kinderen uit de wijken Noordoost, Oost en Binnenstad kunnen hier terecht met vragen over groei, ontwikkeling en opvoeding. Met elkaar bouwen ouders, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen vanuit deze nieuwe locatie aan een gezonde toekomst van hun kinderen.

In het Centrum voor Jeugd en Gezin volgen jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen samen met de ouders de ontwikkeling van hun kind van -9 maanden tot 18 jaar. Door kinderen regelmatig te zien en te onderzoeken signaleren zij op tijd hoe het er met de gezondheid van het kind voor staat. Zij bespreken de gezondheidssituatie van het kind en wat er gedaan kan worden om het kind gezond te houden. Een ander belangrijk onderdeel van hun werk is het vaccineren van kinderen. De professionals geven inentingen die kinderen beschermen tegen bijvoorbeeld de mazelen en de bof.

Het consultatiebureau voor kinderen tussen 0-4 jaar is al in het pand gevestigd. In het voorjaar van 2016 kunnen ook kinderen van 4-18 hier terecht. Het CJG is in hetzelfde gebouw gevestigd als het wijkbureau Oost en Noordoost. Meer informatie over het CJG en over andere CJG locaties in de stad is te vinden op www.jeugdengezinutrecht.nl

Cookieinstellingen