Noodopvang asielzoekers in onderwijsgebouw Kanaleneiland

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Vandaag is bekend geworden dat half november het voormalige onderwijsgebouw aan de Amerikalaan 109 in gebruik wordt genomen als noodopvang voor maximaal 500 asielzoekers. Het pand is beschikbaar tot 1 mei 2016. Dit meldt deStadUtrecht.nl

Het voormalige onderwijsgebouw, een pand van woningcorporatie Mitros, voldoet aan de eisen van het COA en de gemeente. Het COA maakt het pand de komende periode in orde voor de opvang. Dit duurt ongeveer een maand. De verwachting is dat op deze locatie gezinnen en mannen worden opgevangen, tot zij kunnen doorstromen naar een asielzoekerscentrum. De huidige noodopvang van asielzoekers in de Jaarbeurs eindigt uiterlijk 10 november 2015. De gemeente is nog op zoek naar locaties voor tijdelijke asielzoekerscentra. Daarbij wordt ingezet op centra die geschikt zijn voor circa 250 personen.

Informatieavond

Vrijdagavond vindt er in het ROC-gebouw aan de Marco Pololaan een informatieavond plaats voor omwonenden. Daarnaast worden er de komende weken nog twee inloopavonden voor de overige bewoners en ondernemers uit Kanaleneiland georganiseerd, één bijeenkomst voor de wijk Kanaleneiland Zuid en één voor de wijk Kanaleneiland Noord.

Cookieinstellingen