Politie drie avonden in actie tegen inbraak

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Afgelopen weekend heeft de politie drie avonden acties uitgevoerd in Utrecht. Dit gebeurde in het kader van de donkeredagenperiode, waarin de kans op inbraak groter is.

In de periode oktober tot maart zijn de dagen korter en leert de ervaring dat de inbraken toenemen. Daarom zetten politie en gemeente deze periode extra in om inbraken te voorkómen en inbrekers aan te houden. Afgelopen weekend, vrijdag-, zaterdag- en zondagavond, heeft de politie in Utrecht centrum/noord-oost extra inzet gepleegd. Bij deze actie heeft de politie voornamelijk onopvallend gesurveilleerd en gepost in de wijk. Bekende inbrekers zijn extra in de gaten gehouden en op plekken met verhoogde kans op inbraak is onopvallend gepost.

Tijdens de acties pleegden de inbrekers die in de gaten werden gehouden geen strafbare feiten waarvoor ze aangehouden konden worden. Wel leveren deze acties informatie op over het gedrag van bekende inbrekers. Bijvoorbeeld met wie ze omgaan en met welke vervoersmiddelen ze rijden. Dit soort informatie kan in andere politieonderzoeken erg waardevol zijn.

Agenten die meewerkten aan de actie werden op zaterdagavond rond 23.20 uur door getuigen gewezen op drie mannen die met een gestolen fiets op de Griftkade liepen. De drie, twee mannen van 18 jaar en een jongen van 15 jaar, allen uit Utrecht, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Als de eigenaar aangifte doet van fietsdiefstal, kan de politie de fiets terugbezorgen bij de eigenaar.

Cookieinstellingen