Gemeente op zoek naar slimme initiatieven in de zorg

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De gemeenteraad gaat op 2 november 2015 op zoek naar vernieuwende initiatieven in de zorg tijdens een expertmeeting over ‘Zorgverslimming’. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Aanleiding voor deze expertmeeting zijn de decentralisaties van zorg en jeugdzorg naar gemeenten. Deze hebben gemeenten aangezet om op een andere manier te gaan werken in deze beleidsvelden. De raad wil ook in beeld krijgen welke obstakels initiatiefnemers ervaren bij het verkennen van nieuwe wegen. Het wegnemen van deze obstakels zorgt ervoor dat betere samenwerking mogelijk is tussen formele en informele zorg. Na inleidingen van Marco Redeman (zelfstandig procesmanager, trainer, liefhebber, meedenker) en Wilhelmien Looymans (bedenker Zorgwacht) nemen de aanwezigen deel aan drie thematafels. De thematafels zijn: ‘slimmer aan de slag met ouderen’, ‘slimmer aan de slag met de jeugd’ en ‘slimmer aan de slag met werk’.

Voorbereiding

De organisatie van de expertmeeting wordt voorbereid door een werkgroep vanuit de gemeenteraad, gevormd door Anne-Marijke Podt (D66), Marloes Metaal (CDA), Judith Tielen (VVD) en Marlène de Regt (GroenLinks).

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in de grote trouwzaal van het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2 en is voor iedereen toegankelijk.

Cookieinstellingen