Politie achtervolgt opvallend scooterduo

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT –  De politie heeft donderdagavond een 33-jarige man uit Utrecht aan de Molenbeekstraat aangehouden op verdenking van heling.

Gisteravond omstreeks 21.55 uur zagen surveillerende agenten twee mannen op een scooter op de Croeselaan rijden. Eén van hen had een fiets vast en droeg een krat op zijn rug. Agenten vertrouwden de situatie niet. Toen de bestuurder met hoge snelheid ervan doorging – vanaf de Bolksbeekstraat de Schaarsbeekstraat in – gaven agenten de bestuurder een stopteken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. De man bij hem achter op de scooter gooide vervolgens de fiets weg waarna de bestuurder de steeg aan de Schaarsbeekstraat is ingereden.

Te voet

Een agent rende daarna te voet achter de scooterrijder aan. Toen hij de steeg uitliep, zag hij de scooter zonder de verdachten op de grond liggen. Na onderzoek zag de agent de bestuurder van de scooter in de bosjes liggen. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zijn gevluchte kompaan is niet meer gevonden. De fiets is die avond nog gevonden en bleek van diefstal afkomstig te zijn. De politie doet nog verder onderzoek.

Cookieinstellingen