Willem Buunk verlaat Utrechtse gemeenteraad

Foto: VVD Utrecht

UTRECHT – VVD-raadslid Willem Buunk neemt op 29 oktober na acht jaar afscheid van de Utrechtse gemeenteraad. Buunk wordt als raadslid opgevolgd door Lex van Eijndhoven.

Willem Buunk werd op 11 oktober 2007 geïnstalleerd als raadslid voor de VVD.  “Toen ik raadslid werd heb ik een aantal doelen gesteld”, blikt Buunk terug. “k ben blij dat er de afgelopen acht jaar op allerlei terreinen veel vooruitgang is geboekt en dat ik daar mijn steentje aan heb bij kunnen dragen.” Hoogtepunten uit zijn achtjarig lidmaatschap zijn de lancering van het Verkeersmeldpunt van de VVD, zijn bijdrage aan het huidige coalitieakkoord waarvoor hij de onderhandelingen over mobiliteit voerde, en zijn acht jaar durende lidmaatschap namens de gemeente Utrecht in het Algemeen Bestuur van het Bestuur Regio Utrecht (BRU).  Voorts was hij betrokken bij het aanpassen van het grondbeleid van de gemeente (afschaffing erfpacht) en het verwijderen van graffiti.

Fractievoorzitter Dimitri Gilissen is lovend over de inzet van Buunk voor de stad. “Willem is vanwege zijn achtergrond een bron van veel kennis”, zegt hij. “Willem is in de raad een echte autoriteit op het gebied van mobiliteit. Hij zit altijd bovenop de inhoud en ik ben ervan overtuigd dat niet alleen de VVD zijn overtuigende inbreng zal missen.”

Vanaf 1 november gaat Buunk meer tijd besteden aan wetenschappelijk onderzoek. Ook wordt hij waarnemend directeur van het Kenniscentrum Technologie in Zwolle.

Cookieinstellingen