Jutphasebrug dit weekend afgesloten

Foto: Rijkswaterstaat

UTRECHT – Rijkswaterstaat voert dit weekend groot onderhoud uit aan de Jutphasebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal richting Nieuwegein. De brug die het hele weekend afgesloten is voor verkeer, gaat vrijdagavond om 21.00 uur in en moet maandagochtend voor de ochtendspits voorbij zijn. Van vrijdagavond tot zaterdagochtend kunnen geen schepen passeren.

Rijkswaterstaat heeft de Jutphasebrug (1936) over het Amsterdam-Rijnkanaal sinds mei 2014 een flinke opknapbeurt gegeven. De stalen constructie is versterkt, brugdek en pijlers zijn gerepareerd en de brug is opnieuw geverfd. Om deze renovatie uit te kunnen voeren, is de Jutphasebrug in mei 2014 verschoven en lag er sindsdien een tijdelijke hulpbrug voor alle verkeer. De teruggeschoven brug ligt straks ca. 45 centimeter hoger dan voorheen, zodat in de toekomst op de hele route grotere containerschepen (vierlaags containervaart) kunnen passeren.

Omrijden

Automobilisten en fietsers die gebruik willen maken van de Jutphasebrug tussen Nieuwegein en het zuiden van Utrecht, moeten dit weekend omrijden via de naastgelegen Prins Clausbrug tussen Papendorp en Kanaleneiland. De trams tussen Utrecht en Nieuwegein en IJsselstein rijden wel.

Cookieinstellingen