Stem op Aileen!

Monument Verenigde Naties
Monument Verenigde Naties
Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De Utrechtse studente Aileen van Leeuwen (21) wil Verenigde Naties (VN) jongerenvertegenwoordiger worden. Tot en met 23 oktober voert ze campagne om zoveel mogelijk stemmen van jongeren binnen te halen.

Haar leven is momenteel een rollercoaster. Ze heeft een campagnefilm gemaakt, een campagneteam om zich heen verzameld, en gaat zoveel mogelijk scholen af om stemmen te winnen. “Het is een functie die me sinds mijn studententijd erg leuk leek, maar ik had er geen tijd voor. Nu zit ik tussen mijn bachelor en masterfase in, en is het een uitgelezen kans om dit te doen.”

Aileen wil de schakel worden tussen jongeren en (politieke) instanties. Degene die wordt gekozen tot jongerenvertegenwoordiger moet de functie twee jaar lang vervullen, en daarbij de meningen en ideeën horen van jongeren, om die te bespreken met beleidsmakers én de Verenigde Naties.

Vluchtelingen
Aileen, die Algemene Sociale Wetenschappen studeert aan de Universiteit Utrecht, wil zich richten op het thema vluchtelingen. “Ik heb zelf op jonge leeftijd vluchtelingen opgezocht omdat ik het echte verhaal wilde horen van een vluchteling, voordat ik er een oordeel over kan hebben. Het heeft me veel geleerd over wat vluchtelingen hebben doorgemaakt. Ik zou het mooi vinden als meerdere jongeren zo’n persoonlijke ervaring hebben met een vluchteling. Nu vindt iedereen het eng en zijn ze bang dat ze banen inpikken. Door een vluchteling zijn verhaal te laten vertellen, denk ik dat mensen een andere mening krijgen.” Daarnaast vindt ze het belangrijk, en het leukste van deze functie, de mening te horen van jongeren over vluchtelingen. www.jongerenvertegenwoordigers.nl

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen