Zes Pegida-betogers voor rechter

Protestmarsen UTRECHT - De film 'A Single Life' van de Utrechtse aimatiestudio Job, Joris en Marieke is genomineerd voor een Cartoon d'Or, een prestigieuze Europese prijs voor korte animatiefilms. Dat heeft het Holland Animation Film Festival zaterdag bekend gemaakt.

De genomineerde films worden geselecteerd door grote animatiefestivals in Europa. In totaal zijn er zes nominaties. De prijs, een bedrag van 10.000 euro, moet ten goede komen aan een nieuw animatieproject. De organisatie hoopt daarmee de Europese animatie-industrie te stimuleren. De uitreiking is op 17 september in de Franse stad Toulouse.

Otto gaat voor Oscar
Eerder deze week werd bekend dat de Utrechtse filmmakers opnieuw een korte animatiefilm hebben ingezonden voor de Oscars in de categorie korte animatie. Het gaat om 'Otto', een film over een kinderloze vrouw die het imaginaire vriendje van een meisje steelt.  De Nederlandse première van Otto vindt eind september plaats op het Nederlands Film Festival. De première van 'Otto' is eind deze maand tijdens het Nederlands Film Festival.
Protestmarsen UTRECHT - De film 'A Single Life' van de Utrechtse aimatiestudio Job, Joris en Marieke is genomineerd voor een Cartoon d'Or, een prestigieuze Europese prijs voor korte animatiefilms. Dat heeft het Holland Animation Film Festival zaterdag bekend gemaakt. De genomineerde films worden geselecteerd door grote animatiefestivals in Europa. In totaal zijn er zes nominaties. De prijs, een bedrag van 10.000 euro, moet ten goede komen aan een nieuw animatieproject. De organisatie hoopt daarmee de Europese animatie-industrie te stimuleren. De uitreiking is op 17 september in de Franse stad Toulouse. Otto gaat voor Oscar Eerder deze week werd bekend dat de Utrechtse filmmakers opnieuw een korte animatiefilm hebben ingezonden voor de Oscars in de categorie korte animatie. Het gaat om 'Otto', een film over een kinderloze vrouw die het imaginaire vriendje van een meisje steelt. De Nederlandse première van Otto vindt eind september plaats op het Nederlands Film Festival. De première van 'Otto' is eind deze maand tijdens het Nederlands Film Festival.
Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Zes van de tien betogers die zondag rond een demonstratie van Pegida in Utrecht werden opgepakt, moeten zich verantwoorden voor de rechter.  Van de tien opgepakte betogers zijn er inmiddels negen op vrije voeten, laat het Openbaar Ministerie weten.

De zes die moeten voorkomen bij de politierechter worden verdacht van verschillende misdragingen, zoals belediging, verstoring van de betoging, verzet bij aanhouding, geweld tegen een paard en vernieling van een fiets. De aanklager laat nog meer onderzoek doen naar de overige twee verdachten. De politie is nog op zoek naar slachtoffers, zodat die aangifte kunnen doen. Twee van de tien worden niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs. Het onderzoek naar twee anderen is nog niet klaar, aldus het OM. De politie probeert op basis van beelden van de ongeregeldheden nog andere relschoppers te achterhalen.

Fotojournaliste

De zaak tegen de gearresteerde fotojournaliste Daphne Channa Horn – die aanvankelijk (naar later bleek ten onrechte) werd verdacht van het gooien van een fiets en van geweld tegen een agent – is geseponeerd. Hoewel de behandeling door de politie volgens Horn uitstekend was, eist de Nederlandse Vereniging van Journalisten publieke excuses, inclusief een vergoeding voor gederfde inkomsten.

 

Cookieinstellingen