OM onderzoekt toespraak Pegida-spreker

UTRECHT – Het openbaar Ministerie gaat na of Raffie Chohan, een van de sprekers op de Pegida-manifestatie van gisteren in Utrecht, strafbare uitspraken heeft gedaan. Zij is een bekende spreekster op anti-vreemdelingenbetogingen.

In Utrecht spraak zij onder meer over de “massieve inteelt” onder moslims die “grote schade” zou toebrengen aan hun geestelijke gezondheid. Verder zei Chohan moslims “te verachten en te haten om hun krankzinnige ideologie”. Het OM heeft zelf het initiatief genomen tot nader onderzoek. De hele toespraak zal worden bekeken om vast te stellen of de spreekster discriminerende uitspraken heeft gedaan of de islamitische bevolkingsgroep heeft beledigd, aldus een woordvoerder van het OM.

De Nederlandse afdeling van Pegida-Nederland betoogde gisteren tegen wat zij “de islamisering van West-Europa” noemt. Tijdens de manifestatie braken gevechten uit met tegendemonstranten die de Pediga-aanhangers uitmaakten voor nazi’s. In verband hiermee zijn tot dusver tien mensen opgepakt.

Bron: NOS

Cookieinstellingen