Boeren regio Utrecht verkopen online hun producten

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Een leuk initiatief. Sinds deze maand is het mogelijk om online producten van boeren in de buurt te kopen. Vooralsnog is dat Utrecht, maar wie weet wordt Local2local wel een landelijk initiatief. Consumenten en zakelijke klanten kunnen nu zo’n 300 producten van meer dan 45 boeren uit de regio Utrecht online bestellen en laten bezorgen of afhalen.

Local2Local is een coöperatie van tientallen boeren uit de Kromme Rijnstreek, de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug. Tegenover het Algemeen Dagblad vertelt mede-oprichter Mark Frederiks dat de consument tegenwoordig niet meer weet waar zijn eten en drinken vandaan komen. “De keten van boer tot consument is te ingewikkeld en te lang geworden. Met Local2local brengen wij boer en consument weer dichter bij elkaar. Eten en drinken haal je weer direct bij de boer.”

Betaalbaar, vers en lokaal
De dienst erkent dat er meer initiatieven zijn die die relatie weer proberen te versterken, maar “het resultaat is een chaos aan bewegingen, identiteiten en commerciële beloften”. Local2local zegt zich te onderscheiden van het huidige aanbod met een betaalbaar assortiment van verse en lokaal geproduceerde producten.

Cookieinstellingen