Ergernis en ironie over werkzaamheden Lunettenbaan

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Bewoners van Lunetten zijn boos over de werkzaamheden aan de Lunettenbaan die sinds dinsdag aan de gang zijn, drie maanden gaan duren en tot lange vertragingen leiden. De bewoners klagen over het gebrek aan communicatie. Dit meldt DUIC.nl

Een getroffene spreekt van een ‘bizarre situatie’ en liet weten dat hij een half uur deed over een paar honderd meter. “Al het verkeer vanuit de wijk Lunetten wordt op een amateuristische manier langs één stoplicht ’t Goyplein opgestuurd”, zegt hij. Ook klaagt hij over de ontbrekende vooraankondiging. “Een half uur over een paar honderd meter! Drie maanden lang een vertraging van minimaal een half uur de wijk in, en de wijk uit, een bizarre situatie. Geen vooraankondiging of niks voor die tijd”, klaagt Jeroen Dalhuisen.

Ook anderen klagen over het gebrek aan communicatie. “Het totale zwijgen van de gemeente Utrecht over de verkeerschaos in Lunetten is misschien nog wel erger dan de chaos zelf”, zegt iemand op twitter. “Wat normaal een rit is van 15 minuten verandert nu in 90 minuten”, laat een ander via het sociale medium weten. Ook de CDA-fractie kreeg gisteren veel klachten binnen en stelde direct schriftelijke vragen. “Door de werkzaamheden ontstaan files die zowel in auto’s als uren erg lang zijn. Ook de bussen van lijn 8 hebben meer dan 20 minuten vertraging. De opstoppingen doen zich gedurende de hele avond- en ochtendspits voor. Lunetten heeft maar één ontsluitingsweg. Dat maakt de wijk kwetsbaar voor verkeersopstoppingen.” Ook CDA’er Paul van den Biggelaar ondervindt ongemak van de huidige situatie en twittert woensdag niet geheel gespeend van enige ironie: “15 minuten in file kijken naar bord ‘Lunetten blijft bereikbaar'”.

 

Cookieinstellingen