Twee mannen voor winkelinbraak aangehouden

UTRECHT –  Twee mannen van 26 en 38 jaar uit Utrecht zijn op maandag 28 september aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een inbraak in een winkel in Utrecht.

Agenten kregen rond 08.30 uur een melding dat het tweetal na de inbraak was weggereden in een personenauto en de melder gaf daarbij een omschrijving van de auto. Vervolgens zagen agenten de auto rijden over de Elbedreef in de richting van de Oderdreef. Op de Jeanne d’Arcdreef werd de auto aan de kant gezet. De 26-jarige Utrechter overhandigde een vreemdelingendocument op naam van iemand anders, vervolgens wist hij zich los te rukken en rende er vandoor. Na een korte achtervolging te voet haalden agenten de 26-jarige Utrechter in en werd hij, evenals de 38-jarige Utrechter, aangehouden.

De auto van het tweetal werd voor sporenonderzoek veilig gesteld en afgesleept. Onder leiding van de rechter-commissaris vond een doorzoeking plaats van de woning van de 38-jarige verdachte. Diverse aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Het tweetal is ingesloten voor onderzoek en verhoor en daartoe in verzekering gesteld.

Cookieinstellingen