Utrechtse animatiestudio gaat weer voor internationale prijzen

Otto gaat voor Oscar
Otto gaat voor Oscar
Foto: Twitter @jobjorismarieke

UTRECHT – De film ‘A Single Life’ van de Utrechtse animatiestudio Job, Joris en Marieke is genomineerd voor een Cartoon d’Or, een prestigieuze Europese prijs voor korte animatiefilms. Dat heeft het Holland Animation Film Festival zaterdag bekend gemaakt.

Cartoon asbl, CC BY-SA- 4.0
Cartoon asbl, CC BY-SA- 4.0

De genomineerde films worden geselecteerd door grote animatiefestivals in Europa. In totaal zijn er zes nominaties. De prijs, een bedrag van 10.000 euro, moet ten goede komen aan een nieuw animatieproject. De organisatie hoopt daarmee de Europese animatie-industrie te stimuleren. De uitreiking is op 17 september in de Franse stad Toulouse.

Otto gaat voor Oscar
Eerder deze week werd bekend dat de Utrechtse filmmakers opnieuw een korte animatiefilm hebben ingezonden voor de Oscars in de categorie korte animatie. Het gaat om ‘Otto’, een film over een kinderloze vrouw die het imaginaire vriendje van een meisje steelt. De Nederlandse première van Otto vindt eind september plaats op het Nederlands Film Festival. De première van ‘Otto’ is eind deze maand tijdens het Nederlands Film Festival.

Cookieinstellingen