Gezamenlijke controleactie Amsterdamsestraatweg

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Op zaterdagavond 29 augustus zijn tijdens een gezamenlijke controleactie op de Amsterdamsestraatweg dertien bedrijven bezocht. Doel van de actie is het tegengaan van overlast op de Amsterdamsestraatweg door het aanpakken van misstanden en criminaliteit en het opsporen van sociale zekerheidsfraude.

Bij de actie werkten de inspecteurs van de gemeente Utrecht samen met de politie, de Inspectie SZW en UWV. Deze samenwerking maakt het mogelijk de verschillende gegevens naast elkaar te leggen, waardoor een vollediger beeld ontstaat en effectiever wordt opgetreden. Bij de actie hebben de betrokken partners gecontroleerd of de bezochte bedrijven en de gebruikers zich houden aan de wet- en regelgeving. In een van de panden werd een illegaal horecabedrijf aangetroffen. Verder constateerden de inspecteurs onder meer enkele overtredingen van vergunningsvoorwaarden zoals het niet aanwezig zijn van een leidinggevende en het aantreffen van een illegaal terras. Enkele waarnemingen geven aanleiding voor nader onderzoek. Voor de geconstateerde overtredingen onderneemt de gemeente juridische stappen.

De aanpak van misstanden, overlast en criminaliteit op de Amsterdamsestraatweg is één van de doelstellingen van de Ontwikkelstrategie Amsterdamsestraatweg, zoals deze door de gemeenteraad is vastgesteld. Naast de reguliere toezicht en handhaving, dragen deze acties samen met de partners bij aan een betere leefbaarheid, veiligheid en uitstraling van de Amsterdamsestraatweg.

Cookieinstellingen