Controle op fraude met persoonsgegevens in Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – In september voert het interventieteam Midden-Nederland de jaarlijkse controle uit op personen en adressen, waarvan het vermoeden bestaat dat de inschrijving in de Basis Registratie Persoonsgegevens (BRP) niet klopt met de echte woon/leefsituatie.

Bij twijfel over de juistheid van de gegevens over bijvoorbeeld een inschrijving bij de gemeente, inkomen of woonsituatie leggen de leden van het interventieteam huisbezoeken af. Het doel van het bezoek is om duidelijkheid te krijgen over de situatie. De leden van het interventieteam moeten zich verplicht legitimeren.

Het interventieteam is een samenwerkingsverband van de Gemeente Utrecht, Belastingdienst, Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), Sociale Verzekeringsbank (SVB), politie en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen Arbeidsinspectie). Het interventieteam is gespecialiseerd in het voorkomen en terugdringen van fraude bij ondernemers en bewoners. De aanpak van fraude levert een bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid en draagt bij aan een goede verdeling van uitkeringen, toeslagen, werk en woonruimte.

Cookieinstellingen