Ook Utrechtse vreemdgangers bij Ashley Madison

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De gegevens van 37 miljoen klanten zijn gestolen bij een hack op de Amerikaanse vreemdgangerswebsite Ashley Madison. Hieronder bevinden zich de persoonlijke gegevens van 594 Nederlanders. De meesten komen uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

De Nederlanders hebben allemaal betaald om berichten te versturen via de site, waardoor hun persoonlijke gegevens te vinden waren in het overzicht van de creditcardtransacties van Ashley Madison. Alleen mannelijke gebruikers moeten zogeheten credits kopen om conversaties te starten en berichten te versturen. Vrouwen mogen Ashley Madison gratis gebruiken. Van de 594 Nederlanders komen er 84 uit Amsterdam, 24 uit Den Haag en 22 uit Rotterdam. De lijst wordt verder aangevuld met Utrecht (17), Haarlem (17), Hilversum (9), Hoofddorp (6) en Venray (6). Ook het Brabantse plaatsje Wouw had vier betalende Ashley Madison-gebruikers. Gezamenlijk zorgden zij de afgelopen jaren voor 1731 creditcardtransacties; iets minder dan drie per persoon. De website van Ashley Madison heeft als motto ‘het leven is kort, heb een affaire’.

No gain no pain

In juli lekte een groep met de naam Impact Team enkele gegevens afkomstig van Avid Life Media (ALM), een bedrijf dat actief is in volwassen entertainment, waaronder Ashley Madison en Established Men. De groep eiste dat deze organisaties een einde maakten aan hun activiteiten. Als dat niet zou gebeuren zouden alle gegevens worden vrijgegeven. Impact Team gaf als reden op dat deze bedrijven winsten maken ‘over de pijn van anderen’.

 

 

 

Cookieinstellingen