Breedstraatbuurt wil geen terugkeer van raamprostitutie

UTRECHT – De gemeente Utrecht heeft het bezwaar van Stichting Leefbare Breedstraatbuurt tegen het splitsen van twee panden aan de Hardebollenstraat in de binnenstad afgewezen. Dat schrijft de bewonersvereniging op haar website.

De stichting is volgens de gemeente geen belanghebbende in de zaak, omdat het splitsen van de panden geen invloed zou hebben op de leefbaarheid van de buurt. Stichting Leefbare Breedstraatbuurt overweegt nu naar de bestuursrechter te stappen, omdat de stichting het vermoeden heeft dat de splitsing een voorbode is van hernieuwde raamprostitutie in de Hardebollenstraat. De buurt kende tot medio 2013 raamprostitutie. “De vergunning om beide adressen bouwkundig te splitsen betekent niet dat ook toestemming is gegeven voor terugkeer van raamprostitutie op deze adressen”, schrijft de gemeente in reactie op het bezwaar.

Volgens Stichting Leefbare Breedstraatbuurt kan raamexploitatiebedrijf Freya echter “ieder moment” een aanvraag indienen om weer prostitutieramen te openen in de Hardebollenstraat. Freya wil naar eigen zeggen 17 ramen openen in de panden. Caja van Tolie, oprichtster van het exploitatiebedrijf, liet maandag via Twitter weten de beslissing van de gemeente een “positief begin” te vinden. “Buurtbewoners zijn altijd tegen de terugkomst van prostitutie”, aldus Van Tolie. “Maar het is daar bestemd, al 70 jaar.”

Bron: NU.nl

Cookieinstellingen