Sandra Geraldino met smoes naar Nederland gelokt

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Nadat sectie heeft uitgewezen dat het gevonden lichaam in de bosjes bij de J.M. Muinck de Keijzerbrug in Zuilen inderdaad van Sandra Garcia Geraldino blijkt te zijn, worden steeds meer details bekend over de reden van haar verblijf in Nederland.

Volgens een vriendin en haar moeder is Geraldino door haar ex naar Nederland gelokt met de smoes dat haar kinderen ‘ziek zouden zijn’. De in Spanje wonende vrouw was op vakantie in de Dominicaanse Republiek bij familie. Zij had helemaal geen plannen om de tweeling, die bij haar ex in Utrecht woont, te bezoeken. Het consulaat van de Dominicaanse Republiek bevestigt deze lezing. De 45-jarige Sandra kwam toen ze de onheilstijding van haar ex hoorde, met haar dochter van 21 naar Nederland. Haar 8-jarige zoon liet zij achter bij haar ouders in Santa Domingo op het Caribische eiland.

Zij kwam volgens de vice-consul op vrijdag 31 juli eerst naar het consulaat van haar geboorteland. Zij vroeg ondersteuning voor het geval ze met haar ex in gesprek moest over de zorg voor de kinderen. Haar moeder en een vriendin van de familie, Carol Pérez, vertelden dit verhaal al eerder aan de Spaanse media. Later die dag ging ze volgens de vice-consul naar het Vechtplantsoen, waar haar ex woont. Ze wilde eerst haar dochter meenemen naar dat gesprek, maar dat zou haar ex niet goed gevonden hebben. Daarom spraken moeder en dochter af elkaar later die dag weer te zien. Toen haar dochter Sandra om half acht ’s avonds belde, kreeg ze haar moeder echter niet meer te pakken. Sandra is daarna nooit meer gezien.

Aangifte
Zaterdag deden haar dochter en de vice-consul aangifte bij de politie in Utrecht. De maandag daarop zou de politie bij de ex aan het Vechtplantsoen hebben aangebeld, maar niemand hebben aangetroffen. Later in de week was Silvester L. wel thuis en vond de politie in zijn woning het paspoort van de vrouw, zo vertelt Pérez aan de Spaanse krant El Pais. Een agent zou deze lezing tijdens een buurtonderzoek ook tegen omwonenden verteld hebben. Een week na de verdwijning van Geraldino werd Silvester L. (42) opgepakt.

Bron: AD

Cookieinstellingen