Politiebonden willen Haagse ministeries blokkeren

Foto: CC0 Public Domain

LEUSDEN – De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP roepen hun leden op om op Prinsjesdag een halve dag het werk neer te leggen. Die oproep geldt voor heel het land, behalve voor Den Haag. Ook willen de bonden – tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer – in Den Haag menselijke blokkades vormen rondom een aantal ministeries. Dit meldt Politiebond ACP op de website.

De strijd gaat voort...

Op de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen leggen politiemedewerkers in heel het land hun werk neer om naar Den Haag te komen en meerdere ministeries van de buitenwereld af te sluiten. Deze actie zal uitmonden in een massale protestbijeenkomst, waarbij alle ruimte zal worden gegeven aan de ergernis van het politiepersoneel over de ‘kortzichtige schraperigheid van de werkgever’.

Volgens premier Rutte en minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur heeft het kabinet voor zo’n CAO een ruimhartig aanbod van 5,05 procent loonsverhoging (plus een eenmalige uitkering van € 500,-) op tafel gelegd – nadat het politiepersoneel bijna vijf jaar op de nullijn heeft gestaan.

De bonden denken daar volstrekt anders over. Ten eerste wordt deze loonsverhoging voor de helft betaald met geld dat anders door de werkgever zou zijn uitgegeven aan pensioenpremie voor het personeel. Ten tweede negeert het kabinet door deze opstelling de behoefte aan extra geld voor het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van het politiewerk en een verantwoord loopbaan- en vroegpensioenbeleid.

Nog een actie

De politiebonden roepen hun leden bij de Vreemdelingenpolitie op vanaf donderdag 20 augustus niet langer mee te werken aan het uitzetten van vreemdelingen. Dat wil zeggen dat ze vanaf die datum geen dossiers meer aanleveren die nodig zijn om een uitzetting mogelijk te maken. Ook het begeleiden van vreemdelingen bij uitzettingen wordt gestaakt.

Cookieinstellingen