Opnieuw verdachten voetbalrellen verhoord

UTRECHT – Op maandag 3 augustus hebben zich twee verdachten gemeld die betrokken waren bij de voetbalrellen op vrijdag 24 juli.

Op die bewuste middag vond op het trainingscomplex van FC Utrecht een oefenwedstrijd plaats tussen de FC Utrecht en Derby County, maar deze werd overschaduwd door ongeregeldheden. De politie greep snel in en hield zestien personen aan, waarvan er vier werden afgehandeld door de politie. Zij kregen een bekeuring. De overige twaalf verdachten kregen een dagvaarding voor een themazitting.

Stadionverbod
Het onderzoek naar andere verdachten dat werd voortgezet leidde tot het bekend worden van deze verdachten. Het gaat in beide gevallen om inwoners van Utrecht van 21 en 36 jaar oud. Justitie legde ook bij hen een gedragsaanwijzing op; zij mogen tot 2 oktober tijdens thuiswedstrijden niet mogen bevinden in stadion Galgenwaard en directe omgeving. Tijdens uitwedstrijden moeten ze zich melden, en ze mogen geen contact hebben met hun medeverdachten. Als ze deze voorwaarden overtreden, dan worden ze weer aangehouden en vervolgd. Beide verdachten zullen moeten verschijnen op een themazitting. De datum is nog niet bekend. Het onderzoek naar de ongeregeldheden wordt onverminderd voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Cookieinstellingen