FC Utrecht toont berouw over antisemitische spreekkoren

UTRECHT – FC Utrecht heeft uit onverwachte hoek hulp gekregen bij de aanpak van een sluimerend probleem, de antisemitische spreekkoren tijdens de wedstrijd tegen Ajax op 5 april die hebben geleid tot een straf van de KNVB: een geldboete en het leeg houden van Bunnikside tijdens het eerstkomende duel tegen Ajax in december. 

Volgens de Telegraaf sprak een vrouw van Joodse afkomst in een brief aan FC Utrecht voorzitter Van Schaik niet alleen haar afschuw uit over de spreekkoren, maar organiseerde zij ook een bezoek aan een voormalig deportatiekamp. FC Utrecht schikte zich in het idee, waarna dertig fans zich aanmeldden voor het bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Excuses
De fans lieten na afloop van het bezoek weten onder de indruk te zijn van wat zij hebben gehoord en gezien. Ook boden zij hun oprechte excuses aan voor de spreekkoren die zij ten gehore hebben gebracht. Ze hebben nooit de intentie gehad om slachtoffers en nabestaanden van de Tweede Wereldoorlog te kwetsen, staat in het rapport dat naar aanleiding van het bezoek werd opgesteld.

 

Cookieinstellingen