Jongens (16 en 17) aangehouden op verdenking van heling

UTRECHT – Maandagavond 27 juli hebben agenten na een achtervolging twee verdachten aangehouden op verdenking van heling.

Een getuige had maandag 27 juli de politie getipt dat er mogelijk gedeald zou worden vanuit een auto. Maandagavond rond 18.50 uur zagen surveillerende agenten de betreffende auto rijden op de Brailledreef. Ze gaven de bestuurder een stopteken. Aanvankelijk werd hieraan voldaan. De auto stopte op de Einsteindreef, maar de bestuurder besloot alsnog ervandoor te gaan. De agenten zetten de achtervolging in en zagen hoe de bestuurder met hoge snelheid over het fietspad reed, een rood verkeerslicht negeerde en hoe de auto op de Seinedreef stopte. De inzittenden sprongen de auto uit en renden weg. Wederom zetten de agenten de achtervolging in.

Aanhouding
Op de Zuidpooldreef konden twee verdachten, 16 en 17 jaar uit Utrecht, worden aangehouden. De 17-jarige was de bestuurder van de auto en bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Beiden werden meegenomen naar het politiebureau. Eén van hen had twee rijbewijzen bij zich waarvan één herleidbaar was naar een auto-inbraak gepleegd op 12 juli. Ook werden er telefoons in beslag genomen die mogelijk afkomstig zijn van diefstal en bleek één van de verdachten een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich te hebben. Daarnaast werd de auto in beslag genomen waarin goederen lagen die mogelijk gebruik kunnen worden voor het plegen van een inbraak of mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Beide verdachten zitten vast.

Cookieinstellingen