Man die flat aan Nigerdreef dreigde op te blazen veroordeeld

UTRECHT – De man die zijn flat aan de Nigerdreef in Utrecht dreigde op te blazen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Het OM eiste eerder twee jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk.

In de woning maakte de verdachte de gasslang van zijn fornuis los, waardoor gasvorming is ontstaan. De kans op ontploffing was reĆ«el, oordeelde de rechtbank. De politie zag bij het binnengaan van de woning dat de man een aansteker in zijn hand had. Ook het aanslaan van een elektrisch apparaat, zoals een koelkast, had tot een explosie kunnen leiden. Omdat de dreiging ’s ochtends plaatsvond, was de kans groot dat een groot deel van de bewoners van omliggende woningen thuis was. Daarnaast waren er veel agenten en hulpverleners bij de woning, waardoor voor veel mensen een levensgevaarlijke situatie was ontstaan.

Behandeling

De rechter was ook van oordeel dat de man zich moet laten behandelen. Deskundigen noemen de man verminderd toerekeningsvatbaar en adviseren behandeling. De rechtbank oordeelde daarom dat van de 15 maanden cel er 9 maanden voorwaardelijk moeten zijn.

Cookieinstellingen