MOA kan met steun provincie weer verder

Koetshuis, Oud Amelisweerd
Koetshuis, Oud Amelisweerd
Foto: Peter van der Wielen

UTRECHT – Museum Oud Amelisweerd kan – nu het een renteloze lening ontvangt van de provincie Utrecht – doorgaan. MOA was in financiële problemen gekomen omdat de opening negen maanden later was dan gepland en het museum veel investeringen heeft moeten doen om te kunnen draaien op zo’n historische plek.

Een prachtige plek, maar één met strikte kaders om met name het historische Chinese behang te beschermen. Het is een zeldzaamheid om dit behang nog in hele kamers te vinden zoals in Oud Amelisweerd. Dit betekent echter wel dat maar een beperkt aantal mensen tegelijk de ruimtes in kan.

“We zien veel potentie”, vertelt Caroline Dulleman van de provincie. “Uit toeristisch oogpunt bekeken zal het ook veel Aziatische bezoekers trekken. Dat gebeurt nu al en dat is iets wat wij in ons cultureel beleid belangrijk vinden.” Het eerste jaar kwamen 30.000 bezoekers naar MOA en dit jaar al 13.000, terwijl de zomer pas begonnen is. Het museum wil nu opbouwen naar de gewenste 40.000 bezoekers. De verwachting is dat dit gaat leukken, zeker nu in het Koetshuis aantrekkelijke activiteiten zullen plaatsvinden.

Cookieinstellingen